onsdag 23 februari 2011

Kopia på det jag nyligen skrev till Carl Bildt angående upproren i Mellanöstern och arabländerna

Som tur är går inte alla vi vanliga politiskt intresserade mänskor på den mediala propagandan att FN, USA, EU, Nato m.m. är enbart goda och utan egenintresse för sig själva och andra kommersiella och militära intressen kan hjälpa länder i kaos, som nu i de här Mellanösternländerna. Frågan är vilka som man kan lita på i den här situationen? Om de här länderna som nu genomgår sånt kaos vore helt utan naturresurser som västvärlden vore intresserade av så kanske dessa större organisationer kunde hjälpa till och vore mer tillförlitliga.


Tyvärr finns det risker med att olika storföretag, militära makter och koloniala västerlandsländer inför nya sorters förtryck och utsugning av dessa länder och dess befolkning.

Det är viktigt att lämna de som vill ha äkta demokrati och jämlikhet ifred att bygga upp sitt land och bistå med administrativa kunskaper osv. Sverige kanske kunde skicka dit skickliga kommunchefer och andra att hjälpa dem med detta och kunniga personer som sysslar med individuell människohjälp?

Vi måste nog också klargöra vad verklig demokrati och frihet är. Detta har vi inte på långa vägar förverkligat ens i Sverige ännu.

I en harmonisk fri stat med demokrati ska det vara jämlikhet på alla plan mellan kvinnor och män, man ska inte vara beroende av utländska storföretag, ingen spekulation av livsmedelspriser ska ske, inga utländska makter ska kunna köpa tex. fiskerätter. Funktionshindrade ska kunna leva under drägliga förhållanden med tex. personlig assistans. Det ska inte finnas några direkta klyftor mellan fattiga och rika.

Bara de som verkligen strävar efter att hjälpa dessa länder att bygga upp detta i praktiken är värdiga att ´lägga sig i´deras politik och organisation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar