tisdag 8 februari 2011

Heidi Baier uppträdde på Vänsterhörnet i Borlänge

Tisdagen den 8:de Februari på kvällen var det upprädande med Heidi Baier från Ludvika. Det var fullsatt i lokalen så vissa i publiken fick stå.


Hon pratade inte så mycket i olika sidospår som en del andra artister som varit där på siston - utan hon var väldigt tydlig , redig och välplanerad och berättade inte så mycket om sig själv eller sånt omkring låtarna och artisterna som komponerat och skrivit texterna. Bara kort information vilket gjorde att man kände sig helvaken och närvarande varenda sekund under hennes framträdande. Publiken var extra koncenterad och det var väldigt lite sorl och stök.

Det var en paus i mitten med 3 röda marsipantårtor och kaffe och te. Cafékvällarna på Vänsterhörnet firade nämnligen 4 år. Inte exakt på dagen men de startade den 27:de Januari 2007 med föredrag av Göran Greider. Jag minns att jag var där då också.

Hon hade en jättebra, inlevelsefull röst och spelade gitarr till det. Sånger bland annat av Dan Andersson, Cornelis Wreeswijk, Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Barbro Hörberg och en kvinnlig svensk tonsättare jag inte minns namnet på men som skrev politiskt ironiska texter.

En av de första sångerna hon sjöng var Ikaros av Björn Afzelius som jag tycker har så mycket kloka ord om att man inte kan äga eller styra sina barn utan de måste växa upp i sin egen frihet och vara egna individer.

Leif Lindström från Vänsterpartiet i Borlänge som ordnade detta jättebra arrangemang informerade om att en kulturförening ska bildas där och vi fick skriva upp vår obundna intresseanmälan för denna förening på ett papper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar