lördag 18 april 2009

Blues på svenska

Ikväll och inatt har jag varit på konsert med Blues på Svenska, tre personer som spelade och sjöng blues med svensk text.

Det var nästan helt folktomt på Janssons café till en början med, så som på bilden. Men blev ganska fullt med folk väldigt sent. De kom igång och spelade extra sent också. Kanske inväntade fler personer i publiken. Jag åt god vegetarisk mat som alternativ till den mat som serverades för icke-vegetarianer.

Det var bra musik, med ganska kluriga och bra sånger översatta till svenska, även en del sånger bland annat Elvis Presley sjungit. Samt fler kända sånger. Men man är väldigt ovan med att höra dem på svenska. Var mycket klurigheter, dråpligheter om vardagen i texterna. Men ibland hörde man inte så tydligt vad sångaren sjöng. För övrigt påminde hans röst och sångstil ganska mycket om Gösta Linderholms. Gruppen/artisterna presenterade inte sig själva och varifrån de kom, det var lite trist tycker jag.

Dom lottade ut en del tillbehör till en cirkelsåg till den som kunde föreslå en sång som handlade om lycklig kärlek. Det tog ett tag men till sist var det en person som vann dessa tillbehör.

Det var i stort sett inte alls så mycket folk som det brukar vara där och ovanligt lite fylla och stökigheter i denna fysiskt sett hemtrevliga och småskaliga miljö. Men hände en del komiska dråpligheter ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar