torsdag 22 mars 2012

Nya data- och telefontrafiklagringslagen är något av det vidrigaste Sveriges politiker röstat igenom

Det som röstades igenom den 21 Mars 2012 med majoritetsbeslut om datalagring av all dator- och telefontrafik inom landet är något av det vidrigaste de ledande politikerna i vårt land någonsin gjort.


Det är ett grovt brott mot allas vår integritet och upphäver helt hemfriden. De över 200 politiker som röstade för detta övervakningssystem borde vallfärda till Birger Jarls grav i Varnhem och göra avbön. Han lagstiftade om hemfriden. Sedan 1300-talet när denna grundläggande humana lag infördes har det bara gått utför med etiken och omdömet hos Sveriges makthavare.

Politikerna ser tydligen alla oss medborgare i Sverige som potentiella grova brottslingar och terrorister, allt från 1-åriga småbarn som börjar kunna uttala sina första ord tex. via telefon till åldringar över 100 år – tills motsatts bevisats. Annars brukar motsatt förfarande användas inom rättsväsendet.

Om inte krypteringsprogram existerat hade jag lämnat in både datormodem, mobil och fast telefon till soptippen.

Det är märkligt att inte alla som arbetat och gått i skolan idag strejkat mot denna djupa kränkning.

Om en diktatur får makten får inte en ny Anne Frank chans att gömma sig i ett hemligt vindsrum  från utrotningslägren för nu är vi alla övervakade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar