lördag 3 mars 2012

Första kulturarrangemanget hos På K i Säter

På kvällen fredagen den 2:a Mars var det debut för kulturarrangemang inne i Wienerkonditoriets lokaler på Kristinegatan i Säter. För 2 veckor sedan tog en Carina över lokalen efter Anna-Maria Munck som har haft en lite exklusiv klädbutik vid namn Boomerang där sedan förra året.


Det finns kvar lite av hennes kläder, plus lite second hand i form av bland annat böcker och kläder, nya kosttillskott, nytt smink, smidesgrejer Erik Vargtand gjord bland annat i butiken.

Carinas sambo eller man har uppfunnit en ny slags mikrofon med trekantigt istället för runt membran som också finns i affären. Dessa mikrofoner har ett renare och bättre ljud än de med runt membran men kan enbart användas vid inspelningar. Mikrofonen har för ca 2 veckor sedan även fått amerikanskt patent. Denna typ av mikrofon har blivit så populärt för trummisar för man kan stoppa in dem i trummorna och göra inspelningar och ljudet blir rent ändå. Det fungerar inte med den gamla typen av mikrofoner med runt membran.

När de var på mässa i San Fransisco med denna mikrofon var det en tjejgrupp bestående av tre systrar som heter Basketry, som bor i olika länders storstäder, en i Stockholm, en i Berlin minns jag de sa- och då kom många och lyssnade på dem när de spontant spelade och använde deras mikrofon i deras mässbås. Carina spelade upp en CD-skiva med dem.

På övervåningen spelades två korta konserter med fikapaus på nedervåningen där emellan. Jag tror det bara var gymnasieelever som spelade och arrangemanget hörde till sportlovsaktiviteterna och var ett samarbetsprojekt med Vuxenskolan vars representant Bigitta Gustafsson från Säteravdelningen var på plats.

På första minikonserten var det en väldigt skicklig tjej som spelade gitarr och sjöng bland annat Cyndi Laupers Girls wanna have fun. Efter paus spelade och sjöng två personer till gitarr, det var också bra. Lugn och fin musik bägge minikonserterna.

Kanske det var runt 20 personer i publiken i väldigt blandade åldrar men inga barn.

Eftersom en stor del av Vänsterpartiet i Säters styrelse var på plats blev det ett snabbt beslut och tillfrågande av att Birgitta Gustafsson som även är Folkpartipolitiker skulle bli gästordförande på Vänsterpartiet i Säters årsmöte på söndag.

Carina demonstrerade ett nytt 3-strängat instrument från USA som hon säljer ihop med bland annat instruktions-DVD. Mekaniken i instrumentet  är lätt och smalt att hålla i och mekaniken är så att man aldrig kan spela falskt med det. Jag tror det heter Strumpsticka översatt till svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar