söndag 4 mars 2012

Årsmöte med Vänsterpartiet i Säter 2012

Klockan 16 söndagen 4 Mars 2012 var det dags för Årsmöte med Vänsterpartiet i Säter inne på Pizzeria Athena.


Gästordförande var Folkpartipolitikern Birgitta Gustafsson som jobbar med att organisiera bland annat studiecirklar och kulturarrangemang för Vuxenskolan. Hon skötte sin uppgift väl och pratade en del om samarbeten bland annat för att få till olika arrangemang med filmvisningar av Maj Weichelmann, miljödagar osv.

Den mesta tiden var vi 9 närvarande men en helt ny och okänd person dök upp under några minuter men försvann sedan iväg.

Vi fick inte oss tilldelade så mycket utskrivna dokument den här gången. Tex. fick inte var av oss någon utskriven verksamhetsberättelse eller verksamhetsplan utan Fia Wikström-avgående ordförande- hade skickat ut dessa dokument per mail till oss.

Just det parlamentariska arbetet beskrevs kortfattat. Mest uppraddning av vilka personer som hade vilka poster inom kommunen- som också finns att läsa på Säters kommuns hemsida. Den enda person som ej är medlem i Vänsterpartiet som representerar oss som har kommunalt parlamentariska uppgifter är Katrine Lundqvist från Arkhyttan som bland annat sitter i Barn- och Ungdomsnämnden.

Det togs upp en del val inför olika andra möten vi ska iväg på där Vänsterpartiet i Säter har mandat att skicka ombud. Tex. Semesterhemsföreningen Viljan, Vänsterpartiets Distrikt, ABF m.m. Men alla val gjordes inte just på detta möte.

Man skar denna gång ned på antalet ordinarie ledamöter i styrelser med en till person. Till ny ordförande valdes Mikael Gustafsson, ganska nyinflyttad från Göteborg, vice ordförande Göran Johansson, sekreterare Fia Wikström och adjungerad kassör Sten-Olof Eklund som är medlem i Vänsterpartiet i Hedemora. Vi fick inte tag i någon annan kassör.

Vänsterpartiet i Dalarnas nya ombud, Finn, hade sagt att han skulle dyka upp på mötet men det inträffade inte.

Det diskuterades en del kring olika skrivelser om fördelningen av pengar och budget för de olika lokalföreningarna i Dalarna.

Vi som var närvarande bjöds på valfri efterrätt eller förrätt med dryck till. De flesta valde Banansplit med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar