onsdag 14 mars 2012

Fjuttiga miljöbesparingar och Borlänge kommun föreslagen som skid-entrepenör på Vänsterhörnet

Måndagen den 12:te Mars Anno 2012 var det då åter dags för Vänsterhörnets öppna möte med Borlängevänstern på Vattugatan 5. Jag vet inte hur många som var närvarande, räknade inte-men uppskattar till ca 15 personer. Vi fick olika blad tilldelade oss med information om olika saker.

Vi blev bjudna på några slags kakor med nötter som någon som jag tror hette Maj hade bakat. Hon och en person som jag tror hette Krister berättade om några slags miljömål för Borlänge kommun där det skulle föreslås någon slags koldioxidskatt och att de som arbetar som tjänstemän inom kommunen skulle betala 5 öre per mil tror jag det var i någon slags koldioxidskatt och skulle pressas att åka på det sätt som släppte ut minst med koldioxid. Någon kritiserade att bilpoolen inom kommunen består av otillräckligt många bilar och att de inte får användas inom all verksamhet tex. för ungdomarna på Cosmoz.

En person kritiserade detta ännu hårdare och menade att de där miljöbesparingarna var ynkliga i jämförelse med all tung lastbilstrafik som går genom kommunen och att IKEA ska byggas med över tusen nya parkeringsplatser och att många åker redan nu jättemycket med bilar bland annat till Kupolen och handlar både de som bor inom kommunen och utifrån.

Leif Lindström tog upp en del saker som skulle tas upp inom kommunen jag tror det var inom Kommunstyrelsen på tisdagen. Bland annat att han skulle ta upp en interpellation eller annan skrivelse om värdegrunden inom kommunen beroende på hur man behandlar mänskor som bor på särskilda boenden jämfört med de som inte gör det. Det handlar bland annat om den kvinna som bodde på Hessegården som ej fick nödvändig akut vård för sin stroke och fick ligga 36 timmar utan mat och vatten och sedan dog till följd av stroken. Skulle en arbetare tex. i SSAB i samma stad fått en stroke skulle hon eller han fått omedelbar hjälp till lasarett med ambulans och fått massor med snabbt stöd. Leif ifrågasätter hur produktiva och icke produktiva personer särskils på det sättet.

Dagen efter låter han också meddela att kommunstyrelsen beslutat att de som har trygghetslarm inom kommunen ska få betala 150 kronor per larm förutom grundavgiften. Fruktansvärt orättvist för redan utfattiga! Allt med larm och omsorg kring det borde ju vara gratis och ingå i omsorgen!!!

En sak som togs upp var också att kommunen blivit erbjuden att bli något som hette fonduer eller något liknande-vet ej om jag stavat rätt- till skid-VM i Falun. Det blev föreslaget att Vänsterpartiet skulle tacka nej till detta men det gick igenom ändå i kommunstyrelsen så Vänsterpartiet fick inte som det ville. Någon kollade på Internet vad ordet betydde och det betydde visst entreprenör.

Det är två nya studiecirklar på gång på Vänsterhörnet. Lorens Axelsson som varit lärare har erbjudit sig att hålla kurs bland annat om jordägandets historia och Azman Högberg i afrikanska trummor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar