lördag 3 juli 2010

Utredningsresultaten av missförhållanden för funktionshindrade staplas på varandra

De senaste ca 2 veckorna har rapporterna kommit tätt. De som olika utredningsresultat visar missförhållanden för personer med olika slags funktionshinder och äldre i vårt s.k. välfärdsland Sverige. Om jag förstått det rätt så är det regeringen som utlyst dessa utredningar. De är ingen nyhet tycker jag. Frågan är varför ingen gjort något åt problemen tidigare?

En av de värsta rapporterna denna sommar tycker jag är att 7000 utvecklingsstörda tvingas ta antipsykos- och antischizofrenimediciner trots att de inte har dessa psykiska sjukdomar utan för de ska bli lätthanterliga! Biverkningarna är fruktansvärda. Hemsk förstoppning, hög feber, medicinerna ORSAKAR epilepsi- alltså att de får epilepsi utan att vara födda med denna skada eller åsamkats såna skador av tex. olyckshändelser. Vidare så blir de mycket mycket mindre intelligenta och får sämre tankeförmåga av medicinerna så de blir mer utvecklingsstörda än de egentligen i sig själva är!!! En hel del dödsfall på grund av biverkningar av medicinerna har inträffat också. Det finns ingen rekommendation från medicinsk forskning att dylika mediciner ska användas på utvecklingsstörda! Det är en fruktansvärd, fasansfull skandal som orsaker otroligt med lidande, ren tortyr! Sverige har skrivit under avtal om att ej utöva tortyr på sina medborgare men det rimmar extremt falskt både i det här och många, många andra fall!!!


Varför kan man inte anpassa omsorgen efter de utvecklingsstördas behov och respektera deras behov och integritet och ta reda på om de har fysiska sjukdomar som tex. gör ont och att det är därför de kan bli aggressiva? Isåfall försvinner nog de s.k. beteendestörningarna. Handlar om oförstånd från omsorgspersonal och omgivning.


Hur mycket kostar det här med mänskligt lidande och skattepengar på olika vis???

Vidare så har bland annat rapporter kommit om ökade inkomstskillnader mellan funktionshindrade och fattiga ålderspensionärer och icke-funktionshindrade som arbetar.Speciellt unga med psykiska funktionshinder som är 20-29 år får det allt mer knapert och eländigt. Ibland får de inte ens någon form av sjukersättning utan måste leva på socialbidrag långa perioder. Eller låg aktivitetsersättning. Och har enormt svårt att komma in på den reguljära arbetsmarknaden. Vad ska göras åt detta då månntro?

2 kommentarer:

  1. Det finns missförhållanden åt alla håll!!!
    Finns brukare som har assistans fast de är friska. Om dem inte lurade försäkringskassan så skulle det finnas mer pengar till personal åt de utvecklings störda!!!!

    SvaraRadera
  2. Att Försäkringskassan blir ´lurad´av s.k. friska är extremt ovanligt. Mycket mycket mer vanligt att många som skulle ha rättighet till assistans inte får det, som är sängliggande och knappt kommer utanför dörren. Många med psykiska funktionshinder och autism som har mycket svåra funktionshinder men som inte syns utåt på samma sätt men även tex. dom med MS och mycket annat. Och de små belopp som någon enstaka om året som inte är funktionshindrad eller lite får är en droppe i havet jämfört med andra kostnader som typ användande av psykofarmaka, alkohol och narkotika orsaker. Och de spekulationer George Soros gjorde med svenska statens pengar och skattesänkningar för höginkomsttagare m.m. Allt handlar inte för övrigt inte om pengar utan om medmänsklighet och förnuft också! Observera också att det är skillnad på sjukdom och funktionshinder.

    SvaraRadera