lördag 17 juli 2010

Fundringar om USA-bojkott

Emellanåt hör man talas om bojkotter och importstopp från diverse mindre länder runt om i världen som behandlar folkgrupper och andra väldigt illa och startar förskräckliga och obefogade krig. Man hör talas om bojkotter av Israel och massor med andra småländer.

Men VARFÖR hör man aldrig talas om någon riktig bojkott av USA som invaderar så mycket länder och försöker få världsherravälde och som i krig har ihjäl oskyldiga civila? Och där levnadsförhållandena är gigantiskt stora mellan fattiga och rika?

Nyligen har det ju kommit ut en film som en amerikansk militärkille filmade och la ut på nätet där det visade hur USA:s soldater grymt hade ihjäl ett antal oskyldiga civila. Var det i Irak månntro? Nu hotas han av 52 års fängelse för att ha läckt ut hemliga militära uppgifter så det hotar USA som stat. Hur kan det göra det??? Och hur kan man låta bli att åtala den eller de soldater som har haft ihjäl oskyldiga i olika sammanhang?

Varför blir det inget snack om bojkott i Sverige och andra länder totalt av USA i såna här situationer? Tex. totalstopp av import från USA-möjligen med undantag av medicinsk utrusning och dylikt som kan vara livräddande- stopp av sändning av TV-program från USA osv? Stopp av cruisingar med amerikanska bilar och mycket annat. Kunde tex. ersättas med cykelriksha-rally med magdansuppträdanden och modevisningar med färggranna muslimska slöjor? Mer miljövänligt och skapande av gemenskap mellan olika kulturer.

Väldigt väldigt märkligt det här...Har USA någon slags immunitet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar