lördag 10 juli 2010

Kontrollchock???

För något dygn sedan höll Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ett tal i Almedalen där han pratade om motståndarsidans - dvs. de rödgrönas s.k. kontrollshockspolitik. Ha ha - skrattretande!

Den kontrollchock han menade var att hans motståndare vill införa delad föräldraförsäkring. Vad är det för sorts kontrollchock???Är det inte två om att vara förälder? Skulle främst männen bli chockade över att deras tjejer/fruar/sambor inte är dubbelkönade och är både mamma och pappa till barnen eller vadå???

Om man kan snacka om en verklig kontrollchock så är det den kontroll som införts i telefon- och datatrafiken efter 11 September-attacken, de rigorösa kontrollerna på flygplatserna m.m. Och kontroll av bilism via GPS-system ihop med försäkringsbolag där alla geografiska lägen och färdlinjer registreras. Även den rigorösa kontroll som funktionshindrade och äldre får genomgå där de tex. i detalj ska beskriva sina toalettbesök och exakt vilka tider de behöver gå på toa flera år in i framtiden. Och den rigorösa kontrollen över sjukskrivna och deras arbetsförmåga som är extrem och inte har någon logisk grund.

Och vad jag vet har det här införts eller förvärrats under Alliansregeringens tid....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar