lördag 24 juli 2010

Förslag på förbättringar angående Nostalgidagarna i Säter

Här jag har har jag några förslag på förbättringar angående arrangemanget av Nostalgidagarna i Säter angående en del av det jag sett detta och tidigare år:

Det behövs många fler toaletter på olika ställen där det är arrangemang. Borde sättas upp betydligt fler s.k. Bajamajor som exempel vid Rådhustorget och även på andra ställen. Troligen var det fler på Gruvplan redan nu.

Fler ställan där konferencier kunde stå och ropa in fordon och berätta om dem. Svårt få plats och se och höra på ett enda ställe.

Spela och uppträda mer med tidsenlig musik än typ nyare dansbandsmusik som det var delvis på Rådhustorget. Dock var ju Einar Forsbergs sång tidsenligt från 50-talet fast det inte var rockmusik och annan musik som hörde till amerikanarbilarnas kultur. Fanns ju många olika svenska parallella kulturer samtidigt under detta årtionde.

Inte sälja alkoholhaltiga drycker.

Göra ungefärliga beräkningar hur mycket bensin som dras och hur mycket utsläpp som släpps ut under en sådan cruising och presentera det offentligt.

Kanske någon musiktävling där de tävlande kunde tävla och imitera någon artist från 1950-talet.

Föredrag om hur samhället, musiken, kulturen, politiken, bensin- och oljebolagen fungerade under 1950-talet.

Möjlighet för publiken att få göra tryckta filmstjärnor på sig själva.

Workshops att sy 50-talskläder och göra lackmotiv till 50-talsbilar.

Och mycket annat.

Kan vara både krångligt och kostsamt och delvis kontroversiellt- iallfall när det gäller mitt antialkoholförslag. Men mina förslag iallafall.

2 kommentarer:

  1. Du kan ju precentera din förslag hos kommiten för nostalgidagarna. Eller de matställen som sälger alkohol!!!!

    SvaraRadera
  2. Då blir det ju inga roliga fyllon att titta på!!!

    SvaraRadera