söndag 20 december 2009

Ytterligare ett utskick om Silvbergs-skandalen

För några dagar sedan fick jag ett till utskick som direktreklam om Silvbergs-skandalen. Jag vet ej vilka övriga bostadsområden och kommundelar detta delats ut i.

Det låter ju förskräckligt om de har bevis om att det där danska byggbolaget fått muntligt löfte av någon tjänsteman på Byggnadskontoret för fritidshusbebyggelse. Om det är sant alltså.

Och jag kan inte annat än hålla med i det dom skriver om att det är måste vara unikt inom Svensk kommunhistoria när politiker uttalat sig om att det är en hot mot demokratin när Silvbergs-skandalens eldsjälar påvisat det odemokratiska förfarandet när det gäller det här byggbolaget. Eller kanske förekommer i större omfattning som vi inte vet om. Men hoppas ju att inte så är fallet.

Det är inom så många områden det finns skendemokrati och mycket som undanhålls allmänheten i Säters kommun. Det här med Silvberg är bara en droppe i havet. Det skulle vara bra att alla som uppmärksammar sådant kan slå sig samman och få till en bättre fungerande demokrati.

Dock verkar det som om en del byggnadslov har kommit upp till nämnden äntligen när det gäller Silvberg. Det låter bra att det mest blivit avslag på ansökan om bebyggelser i slutänden.

I senaste numret av Annonsbladet Borlänge/Gagnef har någon person lämnat in förslag, jag tror det var Medborgarförslag till fullmäktige i Borlänge om större delaktighet för icke-politiska kommuninvånare i kommuninvånare. Hoppas det går igenom och inte bara blir skendemokrati.

Silvbergs-Skandalen vill ha en reaktion från de olika partierna som är verksamma i kommunen att reagera på det här med Silvbergs-Skandalen men tyvärr verkar det vara helt dött på den fronten.

Men det var lite märkligt att inte Silvbergs-Skandalen framförde sina åsikter på samrådsmötet om Silvbergsområdet i Skenshyttans Bygdegård nyligen. Ingen gick ut och representerade gruppen öppet. Men vissa var kanske där iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar