tisdag 15 december 2009

Julmarknad i Torsång

I lördags den 12 December var jag på Julmarknad i Torsång. Den var utspridd och mer omfattande än jag hade förväntat mig. Och framför allt mycket mer folk och marshaller där än jag trott. Marshallerna var väldigt många och hade nog en sammanlagd sträckning av några kilometer längs vägarna där omkring åt olika håll och kanter.

Trist när det inte var någon snö alls. Men det var iallafall vackert när marshallerna som stod längs de olika vägarna nära älven speglade sig i vattnet. Detta skulle kunte kunnat ha existerat om det var snö och is på samma vattendrag.

Först for vi till Trosjös bagarstuga som man kan hyra om man vill. Det såldes både hårt och mjukt bröd men det var slut på mjukt bröd för närvarande. Det var en del som satt och väntade på att få köpa mjukt bröd som dom strax skulle grädda.

Det finns både ved och en stor degblandningsgrunka att använda om man vill hyra denna bagarstuga.

Vi var även till smedjan och kollade som ligger mitt emot Motor- och leksaksmuseet. Dock stod dom mest och pratade där vid elden och smidde inget för närvarande. Fanns många fina saker där som såldes. Även lite nya typer av former med järngrejer som bas. Man kan gå studiecirkel i smide där via Vuxenskolan om man dessutom är medlem i Hembygdsföreningen i Torsång. Avgiften till medlemskapet ska visst vara väldigt lågt.

Vi var också in i Torsångs Handelsträdgård där det fanns många olika växter. Även en del tropiska och grönbladiga som jag aldrig har sett förr.

Fanns även en del små Bonsai-träd till salu där.

Utanför sålde en del skolklasser bland annat hembakt bröd.

Inne på Hembygdsgården fanns det massor med utomhusstånd med alla möjliga saker och livsmedel som salufördes. Inget skräp och så var det omväxlande. Hemgjorda fina kort, äppelmust, chokladgodisar, hantverksgrejer bland annat.

Inne i ett av de gamla huset fanns vackra gamla dalmålningar och där salufördes bland annat vykort och böcker som handlade om Dalarnas och Torsångs historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar