onsdag 25 november 2009

Litegranna om samrådsmöte om nya översiktsplanen i Skenshyttans Bygdegård- mest om bygdegården

Ikväll var jag iväg på samrådsmöte angående nya översiksplanen i Säters kommun med fokus på Silvbergsområdet. Mötet gick av staplen i Skenshyttans Bygdegård. Det kom rekordmycket folk, många fler än på de andra mötena de hitintills haft. Som minst var det visst 17 personer från allmänheten i Stora Skedvi.

Det är ju ganska omvända roller eftersom det är minst befolkning just i Silvberg, bara ca 300 personer. Men de som kom dit verkade mer engagerade, pålästa och pratsamma än på mötet i Gustafs.

Mötet var i Skenshyttans Bygdegård som var mitt i ombyggnadsprocessen. Det gick inte att tvätta händerna på toaletten utan man fick använda en hink med kallt vatten och skopa. Det luktade fortfarande mögel i speciellt entrén som det gjort åtminstone några år. Men de höll på för fullt och jobbade och rustade upp där syntes det. Massor med maskiner och verktyg var utplacerade både inom- och utomhus. Det såg ut som om man hade påbörjat arbetet med att tillverka en handikappanpassad toalett.

I ett förråd bakom scenen letades fram ett långt fiskespö som används vid s.k. fiskdammar för barn vid olika arrangemang som Lars Norman använde när han pekade på overheadbilderna om översiktsplanen.

Vi blev bjudna på goda mackor och 3 sorters kakor och te, kaffe eller juice.

Silvbergs hembygdsförening har nyss flyttat sin lokal och verksamhet till denna byggnad från Ulfshyttans Hembygdsgård.

Förhoppningsvis återkommer jag med mer delar från detta möte några andra dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar