söndag 1 november 2009

Inspirationsmässan på Cosmoz

Idag har jag för första gången varit på en sån där riktigt stor Inspirationsmässa med Föreningen För Aktiv Arbetslöshet i Dalarna som har något som kallas En Magisk Afton där denna mässa ingår. Mässan gick av stapeln på Cosmoz på Hagalund i Borlänge både under lördagen och söndagen.

Det var massor med utställare både på nedervåningen och undervåningen. Jag gick runt och tittade på alla på nedervåningen. På övervåningen fanns visst en utställning med symboliken med Martinus Kosmologi som jag läste mycket om som yngre.

Det pågick nästan hela tiden föreläsningar eller seans eller trumresa i något som kallades Gula Rummet på övervåningen dit jag inte gick och Blå rummet på nedervåningen. Men det Blå Rummet var inte alls blått utan svart/vitt och verkade vara en del av musikskolan där intill.

Det var en massa utställningar och att prova på massage, rockring, manikyr, bli spådd i runor, healing, akutcoaching, aurafotografering m.m. och såldes en hel del grejer allt från stenar och meteoriter och underkläder till böcker, örtsalter, smycken m.m. Kände en hel del mänskor både utställare och i publiken. Det var inte speciellt trångt med folk där inne men inte helt folktomt heller. Fanns café med fika och mackor där också.

Jag var och lyssnade på en del av föredraget med Erik Hesser, en av Sveriges första Astrologer men hade inte möjlighet att lyssna på hela hans föredrag. Men han pratade med mycket humor och inlevelse bland annat om att ett horoskop med bra aspekter ibland kan göra en mänska lat och att en mänska med dåliga aspekter i sitt horoskop kan ibland utvecklas och få ett upplevelsemässigt rikare liv på grund av svåra upplevelser, utveckling och uppbrott.

Mer vetenskapligt faktamässigt berättade Patrik Årman illustrerad med faktatabeller med overhead om kost och näring. Att 70 % av alla dödsfall beror på näringsbrist i den rika delen av världen. Att jordarna och maten är förfärlig utarmad. Man hade gjort en vetenskaplig analys av vanliga livsmedel som tex. grönsaker under olika år från 1985 till nutid och vissa grönsaker har mistat ca 80 % i näringsinnehåll under dessa år pga. utarmning av jordar och mycket annat. Skrämmande! Han berättade om massor med sjukdomstillstånd som uppkommer på grund av för lite av vissa vitaminer och mineraler i kroppen. Mikrovågsugnar tar bort alla B-vitaminer i maten. Q10 är bra för hjärtat m.m.

Många äldre råkar ut för fallolyckor pga. näringsbrist och urkalkat skelett och att det faller omkull för att benet går av när de står inte på grund av att de fallit.

Många unga tjejer mår pyton psykiskt och fysiskt för P-piller gör att näringsupptaget hos kroppen minskar markant när det gäller flera olika näringsämnen. Sedan får de i många fall lugnande medel och psykofarmaka som urholkar näringen i kroppen ännu värre. Antibiotika ställer till enormt mycket med näringsupptaget också.

Han gjorde reklam för en del näringsrika produkter som han saluförde som enligt expertis i Tyskland ska vara superbra och som många elitidrottare använder. Vi fick smaka någon slags näringspulverdryck som smakade gott.

Jag lyssnade även på föredrag av Anneli Bäckman om hypnosterapi där man bland annat kan komma till rätta med problem genom att göra regressioner tillbaks till tidigare liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar