torsdag 6 oktober 2011

Studiecirkeln Klimatsmarta hushåll i Säter 5 Oktober 2011

Ikväll hade vi en mycket trevlig studiecirkel med Klimatsmarta hushåll i Säter i ABF:s lokal. Vi var 5 närvarande.

Vi kom fram att vi genom att analysera våra egna klimatvänliga – eller klimatovänliga handlingar i vardagen –  så småningom ska analysera vad Säters kommun eventuellt kan underlätta för kommuninvånarna med för att bli ännu mer klimatsmarta. Säters kommun har ju en del miljömål och någon slags nyinrättad miljögrupp som jag inte minns namnet på.

Det var ett väldigt flyt i diskussionerna idag och vi fikade gott också. De flesta närvarande var väldigt kunniga när det gäller regler och lagar kring KRAV och andra områden av märkningssystem av varor. Men när det finns en slags EU-miljömärkning så är det oerhört låga krav på hur produkterna framställs. Tex. att köttdjur bara behöver gå utomhus på en betongplatta och kan äta miljövidrig föda.

I de flesta fall är det mer miljövänligt att äta KRAV-framställd föda som är transporterat en bit än närodlat och s.k. konventionellt framställt.

Vi gick igenom kvitton på det vi handlat den senaste månaden och vad av det som var miljövänligt och inte och analyserade det. Vi var generellt sett i gruppen bra på att framställa egen föda och odla hemma och plocka bär och svamp också och tillverka egna saker också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar