fredag 2 september 2011

Rapport från Nostalgidagen 2 September 2011 i Borlänge

Fredagen den 2:a September 2011 började årets Nostalgidagar i Borlänge.

Klockan 18 hade ganska många samlats på Sveatorget för att lyssna på ett smakprov ur Borlänges Musikteaters rockshow där de sjöng och dansade på en scen med öppnad lastbilssida. Det var unga artister och de var fantastiskt skickliga. Temat var Elvis Presley men inte direkt i den stil han uppträdde utan mer musical-aktigt. Smakprovet var på knappt en halvtimme. Det informerades också om att de skulle börja med föreställningarna om ca 1 vecka.

Innan de uppträdde höll konferenciern Joacim Strömberg en kort presentation av de kommande Nostalgidagarna och artisterna.

I hörnet på Målargatan på Jussi Björlings Torg stod en mjölkpall uppställd med rostiga mjölkkrukor.

I ett skyltfönster nära Sveatorget fanns en bildutställning med Barnens Dag-kandidater från 1950-talet och framåt.

Bilcruisingen utgick från parkeringen vid Folkets Hus. Bilarna verkade till stor del utgå därifrån. Uppe vid Cosmos stod en vagn med en massa trummor där flera personer satt och övade. Sedan åkte trumekipaget med i cruisingen. Men bara ett varv tror jag.

Klockan 19 så började konferencierna, Joacim plus en person till, prata vid Jussi Björlings torg där man ropade in olika speciella bilar och berättade om dem i högtalarna. Luften var stillastående där omkring och det brände i halsen av avgaserna. Det var väldigt mycket folk ute i uteserveringarna där vid de alldeles intilliggande Kina- och Thaimatsrestaurangerna.

Bilcruisingen var väldigt städad och inga direkt orginella ekipage där man satt i bakluckorna och på taken som är ofta förekommande på motsvarande cruisingar tex. i Säter. Det syntes inte till direkt några berusade personer, i alla fall där jag var. Cruisingrutten borde ha varit länge för ca klockan 21 eller ännu tidigare stod trafiken totalt still den mesta tiden och flera amerikanska bilare med förare gav upp och åkte därifrån när de hade möjlighet i någon korsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar