tisdag 3 april 2012

Försöker reda ut begreppen om Konspirationsteorier och Chemtrails

På sistone har jag läst och tagit del av en hel del filmer och debatterat och iakttagit konflikter mellan mänskor som ´tror´och ´inte tror´på s.k. Chemtrails och Geo-Engineering. Det är mycket känslor och misstänksamhet inblandad. Och få logiska fakta som presenteras speciellt från de ´icke troende´tycker jag.


En person som är ´icke troende´påstod att Chemtrails är ren konspiration-så står det också på Wikipedias sida. Men det finns inget underlag till varför och hur någon kommit fram till att det är en konspiration. För det krävs massor med bevis och jag saknar bevisföring. En person som ´inte tror´hänvisade till någon vetenskaplig rapport men hon kunde inte ge mig den mer än att det var högerpolitiker i USA som startade denna konspirationsteori för att mänskor ska sluta lita på myndigheter. Men USA har väl aldrig haft en stark stat och mänskor både där och i andra länder upplever väl i vardagens olika situationer om de kan lita på myndigheter eller inte? Jag har aldrig litat på myndigheter, har usla erfarenheter av dem redan som barn, långt långt innan jag ens hört talas om Chemtrails. Och hur Chemtrails enbart skulle påverka mänskors tro på myndigheter eller inte kan då inte jag begripa. Mycket hemligt sker över våra huvuden bland annat med militära områden. Militären är ju hemlighetsfull-det är väl ingen nyhet???

En ícke troende´påstod att det var ett storföretag som heter Art Bell som säljer homeopatmedicin som för denna skrämselpropaganda om chemtrails och startade denna propaganda på 1900-talet för att ta över världen.

De flesta mänskor jag haft kontakt med som intresserar sig för Chemtrails är väldigt Vänsterpolitiskt inriktade och jag har inte blivit erbjuden någon homeopatmedicin i dessa sammanhang.

En del som ´tror ´på Chemtrails ser flygplan som inte syns på Flight Radar 24 som går att ladda in som app i Smart Phones och upprörs över det. Men redan när man laddar in programmet står det att bara 60 % av alla flygplan som går över 3000 meters höjd syns där för det är bara de som har någon teknisk manick som gör det tekniskt möjligt. Vad den tekniska manicken heter har jag glömt men man får läsa det när man nyss laddat in programmet och håller på att starta upp och installerar det.

Svenska sidor som skriver om Chemtrails har fått virus implanterade, folk som driver sidorna har blivit hotade den senaste månaden, sidor har tagits bort. Mycket skumt!

Vad defenierar egentligen en Konspirationsteori? Jag har aldrig fått svar på den frågan. När Jyri Lina skrev sin bok Sovjet hotar Sverige blev han kallad som konspirationsteoretiker men när någon kvällstidning i Sverige i stort sett presenterade samma fakta drygt 10 år senare blev inte de kallade konspirationsteoretiker. David Icke blir utskälld för att vara en hiskelig konspirationsteoretiker fast Michael Moore och Jan Guillou sällan eller aldrig kallas detta fast de i mångt och mycket presenterar samma fakta. Möjligtvis att de två sistnämnda ibland kallas dryga typer som snokar i saker eller något.

Jag har skrivit ett antal mail med frågor till personer som kanske kan hjälpa mig reda ut begreppen om chemtrails på sistone. Några har jag inte fått svar av. Några mail har jag nyss skrivit bland annat till Lunds Universitet där de ´som tror´påstår att det forskats fram bevis för Chemtrails, även till Borlänge kommuns miljökontor m.m. Hoppas jag får mer kött på benen snart!!!

1 kommentar:

  1. hej på dig!
    har själv provat att mejla till olika instanser för att få svar om chemtrails.
    dock utan resultat. tror personligen att vår regering är mycket medveten om vad som pågår men som jag ser det hela så är vi en lydstat till usa. och har husse sagt hoppa så frågar regeringen givetvis hur högt.

    SvaraRadera