onsdag 15 september 2010

Majoritetspartiernas tvåfaldiga fyracykeltur inom Säters kommun

Lotta Bergstrand, Folkpartistiskt vice kommunalråd i Säter har köpt 4 gamla cyklar och hennes granne har svetsat ihop dem till att bli en cykel med 4 sitsar, 1 styrstång, 4 hjul och 4 cykelkedjor. Igår kväll cyklade en representant från de fyra Majoritetspartierna från Rådhustorget i Säter till Församlingshemmet i Gustafs och bjöd på fika och valmateriel. Dock kom inte någon direkt från allmänheten dit tyvärr. De som cyklade var Göran Johansson från Vänsterpartiet, Abbe Ronsten från Socialdemokraterna, Lotta Bergstrand samt en kille från Miljöpartiet jag inte vet vad han heter.

Det var lite regnigt och ruskigt. Det gick ganska snabbt för dem att cykla den långa sträckan på ca 12 kilometer de små vägarna över Uggelbo och Solvarbo. Dock stannade de till i Uggelbotrakten då kedjan hoppade av. Lotta åkte med som fripassagerar pga. ryggproblem resten av sträckan.

Fia Wikström från Vänsterpartiet följde med som följebil. Jag åkte i en annan följebil.

På raksträckan mellan Uggelbo och Solvarbo hade Roland Berg, Södra Dalarnas reporter stannat och tog lite bilder.

Idag cyklade de samma sträcka till Stora Skedvi. Jag hängde med i en följebil fast jag inte planerat det. Råkade få syn på dem i Säters centrum.

De stannade till vid Thomas Westers verkstad i Nämnsbo och fixade till någonting såg det ut som.

Med en enorm fart i princip lika fort som en bil kör fortsatte de mot Hembygdsgården i Stora Skedvi och skulle bjuda allmänheten på valmateriel, diskussioner och fika precis som under gårdagskvällen. Men jag såg dom inte längre än till jämnhöjd med Bispbergshyttan ungefär.

På bilden är de på väg från Dalsbyn och norrut.

1 kommentar: