söndag 26 september 2010

Antirasistisk manifestation i Borlänge

Med anledning av den ökade främlingsfientligheten och att Sverigedemokraterna kommit in i så många politiska sammanhang pga. valresultatet hölls en antirastistisk manifestation på Jussi Björlings Torg i centrala Borlänge ca mellan klockan 13 och 13.45 idag.

Det såg åt att vara en mycket stor publik under ett hav av paraplyer trots det ruskiga regnet. De flesta såg västerländska ut. Märkligt att inte fler invandrare deltog så många som bor i denna stad.

Åtminstone två poliser och två polisbilar var på plats och hade blockerat vägen längs sidan av torget. Dock såg jag inget bråk av något slag.

Jag missade de första ca 11 minutrarna.

Tal hölls av f.d. landstingsrådet Barbro Hietala-Nordlund och Ung Vänsters Daniel Riazat. Tyckte den sistnämndes tal var bäst. Han pratade om att rasisterna skyller på invandrarna för allt tex. dåligt med pengar till åldringsvård.

Några personer trummade fartfyllt då och då med afrikanska trummor. En av killarna som trummade blandade in sång om bla. Borlänge.

Två killar rappade mot rasism också.

Manifestationen anordnades av många olika grupper tex. studieförbund och man skulle även bjuda in till kommande debatter tex. i gamla stadshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar