måndag 28 november 2011

Julskyltningen i Borlänge Centrum 27 November 2011

Första Advent- som också är Kattens Dag- söndagen den 27:de November – var det julmarknad i Borlänge centrum. Till en början var det lite halvfullt med folk men det började verkligen droppa av med folk kring klockan 17.30 då det började ösregna – sedan bli snöblandat regn för att övergå i rent snöfall – för övrigt de första snöflingor jag sett sedan i våras.

Jag var inte runt på alla arrangemang. Såg en skymt av ponnyaktiviteter i Liljeqvistska Parken och blev bjuden på glögg inne på Geologiska Museet där intill. Där har de gjort om en del, tagit upp en dörr på nedervåningen m.m. De sålde schokladstenar, en slags godisar jag ej sett förut. Fanns en del stenar och stensmycken till försäljning och utdelning av gratis broschyrer av diverse slag om stenar och mineraler bland annat.

Jag hörde en liten aning på jultal av ett av Borlänges kommunalråd – de verkar ha en hel skock av dem. Varför har Säter bara ett ordinarie kommunalråd som jämförelse? Jag tror han hette Jan Bohman. Var väldigt slätstruket tal men bra att han tog upp frågan om att det finns allt fler fattiga barnfamiljer. Men han höll inget tal om hur det blivit så och vad man kan göra åt det.

En kvinnlig smed stod och smidde några slags krokar under bar himmel vid hörnet av Jussi Björlings Torg så gnistorna yrde i kastvinden. Hon trampade på någon pedal så att det blåste på elden underifrån.

Det var presentation av Luciakandidaterna i samma stund som ösregnet verkligen tog fart. Inte precis någon julstämning att tala om just då. Sedan sjöng Petra Kvännå med sin fantastiska röst på samma scen på Jussi Björlings Torg. Sedan blev hon ackompanjerad av en skicklig kör med bara kvinnor och en äldre man klädda i långa vinröda dräkter- som hette Borlänge Kommuns Friskvårdskör Friska Vibbar som hon även dirigerade. Jag tror de gjorde ett förkortat program för dom frös så hemskt och det var nog bara runt 20 personer kvar i publiken då varav hälften stod under taket till en Thairestaurang.

Foto på julljusslingor över Målargatan illustrerar denna artikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar