onsdag 13 april 2011

Clas Yngströms föredrag om Borlänges musikhistoria på Wasabryggeriet

Tisdagen den 12:te April anordnade Lokalhistoriska Sällskapet tillsammans med ABF en ytterligare berättarkväll på Wasabryggeriet i Borlänge. Den här gången var det gitarristen Clas Yngström som höll föredrag och visade bilder om Borlänges musik- och pophistoria.


Det var fullsatt i lokalen. Det stod smutsig disk lite här och var där inne. Verkar som många fikat där inne. Kanske att caféet i samma byggnad var öppet eller nyss hade varit där och sittplatserna där inne inte räckt till?

Tyvärr hade jag inte möjlighet att stanna och lyssna på föredraget så länge pga. ohälsoskäl. Men det var trevligt och Clas pratade humoristiskt och lättsamt. Han började med att berätta om sin barndom och hur fascinerad han blev av dåtidens rock- och popmusik när han var i 8-årsådern och fick en singelskiva av sin farbror Bo. Med The Shanes som han spelade nästan dygnet runt. En av medlemmarna i detta band hade stora glasögon och många som gillade det bandet ville se ut som honom och köpte därför många glasögon med fönsterglas.

Clas önskade sig en likadan elgitarr som en av killarna i bandet och började spara sin veckopeng som var 1 krona. Men det räckte inte långt. Dock fick han en i present av sin pappa 2 år senare.

Han och några till killar bildade ett band i Borlänge och så var det några andra som bildade ett till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar