söndag 29 augusti 2010

Auktion i Södertuna Bygdegård

Idag på dagen var jag på auktion i Södertuna Bygdegård. Man hade fått skänka grejer- och även arbetstid- gratis dit som auktionerades ut. Intäkterna går till bygdegården.

Det var mycket grejer som auktionerades ut och det mesta blev sålt trots att det inte var så många köpare som kom dit.

För första gången på en auktion i denna bygdegård- iallafall när jag varit där- användes en dator för att registrera köpen. En kille satt vid kanten på scenen med en bärbar dator för detta ändamål.

En annan rutin som var annorlunda än vid tidigare Blomstermarknader där var att de som inte tänkte ropa in så mycket ej behövde ta någon identitetsnummerlapp och sträcka upp i luften vid varje budgivning. Men de som ej köpte så mycket betalade direkt kontant direkt efter varje inropning. De som köpte mycket fick ha en sådan där nummerlapp och betalade allt i en klumpsumma efteråt.

Det var en lugn och fridsam, ej stressig auktion.

Under hela auktionen och troligen efteråt fanns korv med bröd, saft, kaffe och te och påsar med 3 olika bakverk att köpa. Bra och hygieniskt att det var förpackat i papperspåsar.

De tjänster som ropades ut var trädgårdrådgivning, massage av auktionerad massör, snickeriarbete, bakning.

Det auktionerades ut bakverk i slutet av auktionen. Innan dess såldes de i ett tält ute på gården med ett bestämt pris tillsammans med loppisgrejer. Men det osålda verkade auktioneras ut. Var bara fikabröd, ej matbröd. Jag tror det gick till så iallafall.

Det auktionerades ut många olika slags saker. Ett dragspel, en gammaldags symaskin, barnvagn och andra barngrejer, flera olika slags möbler, sodastreamer, gamla lampskärmar, massor med mattrasor på rullar,motorhuvar till folkvagnsbubblor m.m.

En sak som jag ej sett förr som auktionerades ut där var en sk. Tvättmaja, en tvättmaskin på stativ som man vevade runt med en vev för hand. Ett mellanting mellan att tvätta i vattendrag och elektriska tvättmaskiner,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar