tisdag 24 augusti 2010

Anklagelserna mot Wikileaks grundare

Det har varit en hel del ståhej och uppmärksamhet på sistone kring Wikileaks grundare när han varit/är i Sverige om han eventuellt utsatt ett par tjejer för ofredande (våldtäktsmisstanken är ju borttagen).

Hur det är i det här fallet vet ju inte jag. Men de ännu mycker mer grova våldföringarna och mord som utförts i andra länder av USA som han ´läckt´i sin Wiki-läcka är ju mycket, mycket mer omfattande och värre. Det EVENTUELLT lilla försöker media förstora upp för att dölja det STORA och omfattande.

Jag fick meddelande idag om att Tankesmedjan Mänskligheten tror att Bilderbergergruppen kommer att stänga ned internet totalt. Inte vet jag om det är sant. Men det är ju en oerhört omfattande och kostsam procedur. Kanske massor med cencur kommer att införas istället?

Internet är inte bara ett sätt för de som har makten i världen att hjärntvätta folk att bli passiva och tro på att kommersialism och krig är oerhört betydelsefullt. Det är ju också ett sätt för mänskor som är kritiska att utbyta information på olika vis och diskutera och gruppera sig.

Många tror ju att de här våldtäktsanklagelserna är en konspiration mot Wikileaks grundare, en konspiration mot konspirations-avslöjaren. Möjligt att så är. Vet ej.

Tänk om alla anställda inom försvarsmakterna inom hela världen la ut hemlig information om sina länders hemliga försvarsstrategier på internet samtidig?

Tänk om ingen soldat ville döda en annan mänska eller förstöra något annats lands egendomar eller andra länders invånares egendom samtidigt?

Tänk om alla kvinnor- och män som levde med en militär för all framtid vägrade att ha intim kontakt med den de har förhållanden med- så länge de tjänade militären? En slags mega-Lysistrate-manifestation?

Skulle vi få bort det fruktansvärda otyg som kallas ´krig´från Jorden då- även som affärsidé?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar