söndag 3 juni 2012

Byloppis i Solvarbo i ruskvädret


Lördagen 2 Juni mellan klockan 10 och 15 var det byloppis i Solvarbo. Men försäljarna hade verkligen otur med vädret då det ösregnade och blåste kallt och ruggigt den mesta tiden. Ett antal försäljare gav upp långt innan klockan 15 och packade ihop sina föräljningsbord. En försäljare svor långa haranger över det usliga vädret. Samtidigt behövdes det ju regn nu för all gröda som kommer. Det var ju lite torrt innan.

Det var inte alls så många försäljare och väldigt mycket färre potentiella köpare jämfört med när jag var där sist. Jag har för mig det var för 2 eller 3 år sedan. Vissa försäljare hade försvunnit och vissa tillkommit. Man fick bara kartor utdelade över försäljningsställena på ett enda ställe och det var lite svårt att klura ur var det var dessutom.

Men de flesta grejerna som såldes var nog billiga. En hel del barnsaker som barnkläder och barnleksaker såldes. Även prydnadssaker men inte så mycket porslin och sådant. En del saker delades till och med ut gratis. Det var korvgrillning på ett ställe också.

Solvarbo är extremt vacker och en riktig idyll speciellt den här tiden på året då det är en sådan ljusgrön grönska och massor med tex. fruktträd som blommar. Väldigt vackert med de gammaldags husen som oftast är Faluröda, med långa lador och ladugårdar tätt intill vägarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar