tisdag 1 maj 2012

Är polisbilar i Stora Skedvi immateriella?

Ikväll var jag och såg på storslaget fyrverkeri i Fäggeby i Stora Skedvi. Vi frågade om vi fick parkera bredvid nedfarten till fyrverkeriplatsen invid fyren vid Dalälven, inte framför vägen- och vi skulle sitta i bilen hela tiden och kunde flytta på den ögonblickligen ifall någon skulle fram ned på vägen. Men vakten/fyrverkerianordnaren,en av dem sa bestämt att vi inte ens fick stå där på sidan för det var bestämt med Brandkåren ifall de skulle rycka ut.

Men flera minuter innan fyrverkeriet började, under hela fyrverkeriet och en stund efteråt parkerade en polisbil med två poliser mitt framför nedfarten som inte skulle få blockeras och ingen vakt stoppade dem. De låste bilen och gick långt därifrån under tiden.

Vad skulle ha hänt ifall brandbilen varit tvungen att komma fram där? Vem skulle ha varit ansvariga-polisen eller vakterna-ifall  det hade hänt? Eller blir polisbilar då de vistas på Stora Skedvis mark immateriella?

Vilken dubbelmoral!!!

Det här är ett foto på den parkerade polisbilen.

5 kommentarer:

 1. Polisbilar är också utryckningsfordon. Skulle det behövas att brandbilen ska fram så är nog polisen den som får reda på det först och kan flytta på sig. Fyrverkeriet syns väl bra var man än är det är ju uppe i luften. Bra att vakterna säger till. För allas säkerhet. Man kan inte alltid få parkera som man vill. Jag tycker vakten gjorde rätt!!!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är helt oansvarigt av polisen att parkera på detta sätt. Det fanns ju parkeringsplatser för dem bara 5 meter därifrån så de slapp blockera nedfarten för eventuell brandbil. Det är inte säkert polisbilen skulle starta och poliserna kanske var upptagna med annat vid en eventuell brandbilsutryckning, till exempel reda ut med berusade personer där ingen av dem haft den minsta chans att gå bort till polisbilen i tid.

  SvaraRadera
 3. ja klart dom är det syns ju på bilden den är ju genomskinlig.

  SvaraRadera
 4. Detta var det löjligaste inlägg jag läst. Snacka om att ha ett tråkigt liv om detta är något att hänga upp sig på.

  Polisen ska ställa polisbilen där det snabbt går att nå den samt där så många som möjligt ser den (förebyggande effekt).

  SvaraRadera
 5. Så du tycker att hundratals mänskors liv och säkerhet och några fastigheters existens ska riskeras för att polisen ska få blockera den enda infarten för brandbilen till brasan för att ´polisbilen ska synas`???Som jag skrivit tidigare så fanns det ju massor med andra ställen i närheten för polisbilen att parkera på och om de tog hand tex. om några berusade personer så hade de inte en chans att hinna och flytta på den hindrande polisbilen ifall en brandbil behövde komma fram. Der är inte speciellt smart....

  SvaraRadera