fredag 9 december 2011

Datorer prioriteras framför utomhusvistelse på Säters Kommuns förskolor

Kan  det vara så att det är brist på personal inom Säters kommuns förskolor?

På en förskola i Gustafsområdet får de små barnen vistas utomhus bara 2 dagar i veckan på grund av personalbrist och att de inte kan hålla reda på alla. Men kan de då inte skjutsa vissa i vagn?

Det låter inget vidare alls, barnen kan ju inte alls må bra av det. Utomhusvistelse måste väl ändå vara det viktigaste på förskolor? Med frisk luft, frihet, motion och lek och få tillhöra naturen? Det kan verkligen inte vara hälsosamt att gå inomhus hela dagarna!

Man ska skaffa några slags läsplattor, några slags datorer, till några dagis i kommunen där barnen ska få lära sig saker ´pedagogiskt´. Men är inte utomhusvistelse så oerhört mycket viktigare? Hur prioriterar man egentligen? En del föräldrar undrar också enligt kommentarer på en dagstidnings hemsida angående detta om personalen är tillräckligt uppmärksam på det som händer omkring dem med barnen om de ska sitta med barn vid dessa läsplattor eller surfplattor eller vad de nu heter. Många barn sitter redan jättemycket vid datorer hemma och kanske lär sig dem bättre på egen hand än med ´hjälp´av ´pedagogisk personal´.

I samhället idag sitter mänskor i många olika åldrar alldeles för långa stunder vid datorerna och blir feta, får dåliga muskler. Är det något att sträva efter? Om de ska sitta vid några datorer med barnen kan de väl isåfall göra det utomhus? Till viss del kan ju datorer och internet vara bra men inte på bekostnad av att barn  inte ska få uppleva sin mänskliga rättighet att få vistas utomhus dagligen!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar