fredag 10 december 2010

Abra Makabra spelade på Peace and Love-cafeet

På kvällen fredag den 10 December uppträdde en grupp från Falun på den lilla mysiga scenen i Peace and Love-cafeet i Borlänge. Abra Makabra.

De var helt fantastiskt skickliga och medryckande. Två tjejer som mest var klädda i grönt spelade fiol väldigt snabbt och skickligt och sjöng och gjorde andra munljud emellanåt. En kille spelade bas. En kille med långt mörkt dreadlockshår och originellt utseende verkade vara bandets allt-i-allo. Han hade komponerat en av låtarna. Han spelade med diverse skaller- och rytminstrument och ibland med flera trummor samtidigt. Med väldigt bra takt. Det var just trummorna som gjorde den här folkmusiken extra bra för ofta har man inte med trummor tex. när man spelar fiol.

De spelade ett extranummer, en brudpolska. Annars var det en otroligt fartfylld dansvänlig grekisk folkmelodilåt, svensk folkmusik i lite modernare fartfylld och personligare tappningar.

Det här är kanske den bästa konsert jag hört hitintills på detta café.

Det delades ut gratis kalendrar för 2011 till publiken också.

Innan konserten så höll en lite äldre manlig etik-lärare från Högskolan Dalarna ett bra föredrag om att det idag är de Mänskliga Rättigheternas dag och han delade med sig lite om sina funderingar om vad det innebär och att även i Sverige så finns det mycket att rätta till på det området med olika former av diskrimineringar.

Han pratade om Asiatiska textilarbetares arbetsvillkor bland annat. Och om att han var engagerad i Peace and Love foundation som var på gång att öppna ett barnhem i Afrika och hade olika hjälpprojekt på gång, bland annat coacher till elever i Borlänges skolor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar