fredag 19 november 2010

Intressanta diskussioner på Vänsterhörnet den 15:de November

Denna måndagkväll var det öppet möte på Vänsterhörnet i Borlänge. Det var intressanta diskussioner som leddes av Leif Lindström på ett bra sätt. Ett 20-tal personer deltog. Flera som varit där tidigare och även någon enstaka helt ny.

Den yngsta deltagaren gick i högstadiet.

Det blev aldrig något rörigt tjatter utan diskussionerna togs i turordning.

Det lämnades förslag på att man skulle bilda arbetsgrupper som sysslade tex. med miljöfrågor, barn- och ungdomsfrågor osv. Jag tror det beslutades också att sådana grupper skulle bildas. Väldigt bra tycker jag!

Det diskuterades att man som individ måste ta mer ansvar och försöka förändra det man tycker är snett så gott man kan. Det håller jag helt och fullt med om. Men många gånger är det så krångligt och de son har makten i samhället motverkat egna initiativ och har extremt många förbud och krångliga regler. Men då måste man kämpa mot allt detta också då.

Intressant att höra hur det fungerar i Borlänge kommun. Kommunen är ju mycket större och helt annorlunda beskaffad än Säters kommun på många sätt. Verkar vara mycket osämja och spel bland politikerna. Ekonomin börjar bli rena katastrofen för kommunen och man försöker hålla en fasad utåt och försöka rädda det lilla som räddas kan. I nuvarande läge ska kommunen ha över 6 miljarder kronor i skulder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar