måndag 21 juni 2010

Nödfallsrojalisten tycker till om Kronprinsessbröllopet

Många tycker mycket om det nyligen inträffade Kronprinsessbröllopet. Många som tycker det är fjant. För dyrt. Överklassaktigt.

Vad tycker jag egentligen om Kungahuset? Kanske jag kan kalla mig någon form av ´Nödfallsrojalist`? Tycker det här systemet vi har idag är bättre än republik och president som låter läskigt på många sätt. Men helst önskar jag helt andra typer av samhällsystem och styresskick med mer inslag av äkta direktdemokrati och dylikt.

Det här kungliga bröllopet är nog bättre och mer positivt än många andra. De nygifta verkar älska varandra på riktigt. Det är kvinnan som ska ärva ansvaret och makten och mannen som mer ska stödja. De är mer jämlika, ganska unga. Verkar mycket vänliga sympatiska och medmänskliga på många vis som jag tror hela nuvarandra kungahuset är.

Men skvaller och sånt tycker jag är trist.

De har nog en stor allmänbildning och försöker kämpa för det goda i samhället på många plan. Även fast det ibland är lite dubbelbottnat tex. det man läst att de iallafall tidigare ägt aktier i tobaksbolag.

Tyvärr hör man mer om skvallret kring dem än vad de verkligen arbetar med. Önskade det sistnämnda vore mer lättillgängligt för allmänheten.

Måste vara knepigt för dem som ser och hör så mycket och har så mycket kontakter i världen och samhället att inte få tycka till och ryta till tillräckligt mycket om vad de tycker, ej ta politisk ställning öppet.

Apanaget kostar en del. Vad går det till? Vore bättre om de fattigaste i samhället typ fattiga ålderspensionärer fick lite mini-apanagen att få göra vad de vill med så de mår bättre och får göra mer för levande varelser i sin närhet. Eller fattiga barn, funktionshindrade och fattiga ensamstående mammor.

Att bära tiaror med ädelstenar kanske är hälsosamt för auran och för själen. Det borde kanske fler mänskor göra. Finns ju billigare ädelstenar också. Och framför allt männen skulle nog må bättre av det. Öppna upp lite positiva och varierade energier i sina subtila kroppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar