söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande på Rommehedslägret

Ikväll mellan klockan 19.00-20.30 var det nationaldagsfirande på Rommehedslägret. Skönt när det inte var så kvalmigt och varmt ute. Men bökigt samtidigt när det regnade så pass mycket.

För första gången som de har detta arrangemang kunde dom inte ha sedvanlig fallskärmhoppare som damp ned mitt i arrangemanget pga. regnvädret.

Borganäskören som bland annat sjöng en sång om Rommehedslägret och Stora Tuna Spelmanslag stod och spelade på verandan till Officerssalongen för ovanlighetens skull. Där stod också de flesta talare.

Det var ganska mycket tal mellan uppträdandena.

En manlig person som verkade representera Rommeheds styrelse sa att han var oroad för föreningens och de gamla kulturmärkta husens framtid. Husens skötsel betalas mest av den fattiga föreningen som går back flera tusen per år. Man har kulturmärkt husen men ingen i samhället vill ta det ekonomiska ansvaret för deras upprustning och de står och förfaller. Vissa av husen ska visst säljas av privat som nödlösning om jag fattade saken rätt. Föreningens styrelse består mest av personer över 65 år men dessa personer är ovanligt pigga och friska.

Hemvärnets Musikkår spelade bra och marscherade i omgångar. Fast det regnade i instrumenten. De ska spela på Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop snart.

Stora Tuna Folkdanslag i flera olika typer av vackra folkdräkter dansade på gräsplanen och blev nog lite blöta också.

Prästen Ann-Gerd Jansson berättade lite om svenska flaggans historia och allmänt prat i drygt 5 minuter med kristna inslag i ett tal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar