torsdag 20 maj 2010

Anstiftan till att bära Burkha???

Om jag förstått saken rätt har Frankrikes regering lämnat ett förslag om att det inte bara ska bli förbjudet att bära Burkha i detta land - utan även ska komma att bli olagligt och utkrävas böter på motsvarande ca 140 000 kronor till ANSTIFTAN att bära Burkha!!!

Hur ska man kunna bevisa att någon planerat att klä på sig ett klädesplagg som liknar vilket tygstycke som helst med hål?

Ska det bli så att lakan som det blivit hål i av misstag eller om barnen vill klippa hål i ögonen och klä ut sig till spöken ska beslagtas av polisen som bevismaterial och utkrävas dessa höga böter? Likaså kan ett litet en- eller tvåmanstält nog lätt göras om till Burkha. Eller så kanske polisen kan anse att en ogenomskinlig gardin som tex. en katt hängt sig i och klöst hål i är anstiftan till att klä sig i Burkha?

Låter helt absurt! Och varför ska det bli förbjudet att klä sig i dessa kläder? För att kvinnor ska ´befrias´visst och då måste man visa sitt ansikte och sina ögon. Men är det verkligen frihet att förbjuda något dylikt? Då ska man väl istället uppmuntra fler grupper än muslimska kvinnor att bära Burkha ibland? Även män, pojkar, icke-muslimska kvinnor? Kanske för de känner för att gömma sig. För att skydda sig mot sand som blåser omkring, mot solen, för de har sår i ansiktet eller av någon annan anledning som ingen politiker eller polis ska ha lägga sig i!!!

För övrigt låter det som ett typiskt svenskt byråkrati-förslag. Men Frankrike ´kan´visst dom också!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar