fredag 28 augusti 2009

Små tecken på att kommunpolitiken börjar komma igång nu till hösten

Det börjar synas lite tecken här och där att kommunpolitiken i Säters kommun börjar komma igång så smått med sin aktivitet och analys efter sommaren.

Fick via Vänsterpartiet ett par dokument som Bert Stabforsmo som jobbar på kommunen- som ekonomichef tror jag - sammanställt med en analys av vad Säters kommunala skattepengar tar vägen. Till politisk verksamhet är det bara 1,5 procent, högst procent har utbildning, näst högst äldre- och handikapp- och individomsorg och som trea barnomsorg. Inte oväntat.

Om jag förstått saken rätt så blir det inte något Kommunfullmäktigemöte förrän slutet av September.

I senaste utskicket av Säterbladet har majoritetspartierna gått samman i en annons som i ett led i den annonskampanj som ska ske i höst. Där presenterar man var man faktiskt gjort under den senaste mandatperioden. Här gjorde man reklam för vad man gjort för miljön med att anskaffat tex. miljöbilar till bland annat hemtjänsten och bytt ut eldningssystem i fjärrvärmeverket i Gustafs. Bra med lite sådana fakta och inte bara skäll från oppositionspartierna.

Men jag tycker att Säters kommuns hemsida ser ut som löpsedeln på en skrämselpropaganda-kvälls-skvallerblaska just nu med varningar om ´Grissjukan ´alltså svininfluensan. Jag tror det här är överdriven propaganda för att läkemedelsbolagen ska få en anledning att tjäna multum. Det kan nog vara bra för de flesta att varva ned och rensa ur kroppen med en influensa om man inte blir alltför sjuk. Och man får nog inte influensan så lätt om man lever sunt och äter sunt och lever i nuet.

Vansinne om 1 miljard i skattepengar ska läggas ut på massvaccinering. Pengarna skulle kommit bättre till pass att hjälpa äldre som har hjälp av omsorg att komma ut utanför sina hem och förtidspensionärer att få friskvård och alternativa behandlingar. Är alldeles för stora risker med denna vaccinering. En del har ju till och med blivit förlamade av vaccinet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar