söndag 23 augusti 2009

De fattiga ska bli ännu fattigare

Usch vilken värld och vilket samhälle vi lever i nu där de fattigare blir allt fattigare och de rika allt rikare. Detta perspektiv och att man bör dela på resurserna och göra något radikalt åt orättvisorna håller jag med Vänsterpartiet helt och fullt. Även fast jag i vissa detaljer och vissa delar inte håller med detta partis åsikter och planer på andra vis. Men så är det säkert för alla som är med i något parti eller röstar på något dito.

Nu hotas det i tidningsartiklar om att pensionärerna, både ålderspensionärer och funktionshindrade ska mista ännu mer inkomst från och med nästa år på grund av en massa orsaker bland annat någon slags balans och en massa andra orsaker. Det hittas alltid på en massa orsaker för att de fattiga och beroende ska vara tacksamma för småsmulor och få ännu färre småsmulor. Redan nu är ju skatten högre för dessa grupper jämfört med de som arbetar.

Arbetslösa ska också skrämmas och mista fler och fler av sina småsmulor också.

Vad gör man åt det både kollektivt och individuellt?

Hoppas innerligt det blir regimbyte till nästa val. Det kan vara en lösning på det kollektiva planet.

På det individuellt planet får man väl hjälpas åt på olika vis. Försöka få små inkomster på olika vis. Stötta varandra och hjälpas åt i gemenskap i vardagen individer och grupper tillsammans så man mår bättre och inte oroar och deppar ihjäl sig.

Själv jobbar jag åt mig själv just nu som ett led i det hela. Plockar svamp och bär och lagar till och fryser in. Köper billiga grönsaker på ekologiska gårdsbutiker och fryser in inför vintern.

Önskade det fanns ett forum för förtidspensionärer i Säters kommun eller dess närhet där man kunde hjälpas åt att komma ut i yrkeslivet, starta kooperativ, företag, minijobb m.m. Finns inget sådant riktigt forum som det är nu där individuellt erfarenheter tas till vara.

Önskar också att Säters kommun kunde frambringa en eller flera jätteträdgårdar som var vildvuxna med massor med bärbuskar och fruktträd där de fattigaste kunde få samla mat på somrar och höstar. Utan att dra in på socialbidrag till exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar