lördag 25 februari 2012

Diskussioner om Borlänges busstrafik och solcellslampor på Vänsterhörnet

Måndagen den 20:de Februari var det dags för möte på Vänsterhörnet i Borlänge. Det verkar som mycket aktiviteter sker där. En kväll i veckan så träffas invandrare från olika länder där och diskuterar med varandra och svenskar och lär sig mer svenskar. Men det var någon där som efterlyste att Vänsterpartiet skulle skaffa en lokal till utåt Tjärna Ängar till för detta ändamål då många hade svårt att ta sig till centrum. Det verkar vara en positiv aktiviteter. Även brukar Ung Vänster träffas där i lokalen en kväll i veckan.


För första gången fick jag se serveringsluckan mellan stora lokalen och köket som Uffe Timber nyligen tagit upp. Jag fick också se Vänsterpartiet Dalarnas nya ombudsman som var där, Finn, för första gången.

Det var nog ett 20-tal personer där på mötet.

Det var väldigt intensivt och jag kommer inte ihåg allt som togs upp där nu flera dagar efter att jag var där.

Dock var det mycket snack om den lokala busstrafiken inom Borlänge. En del tyckte att en till flexbuss skulle köpas in för den går tex. inte till Paradiset och Romme. En del tyckte att det var tillräckligt med den intensiva och täta ordinarie busstrafik som även finns. Det diskuterades om att det vore billigare för bussbolagen om folk hade mer utspridda arbetstider och att skolorna började olika tider på dygnet så det inte skulle bli såna enorma toppar med resande till och från arbeten och skolor och att busschaufförerna behöver köra delade turer med paus mitt på dagen då det är mycket färre resenärer. Någon tyckte att biljettpriserna borde vara billigare de lugna resetiderna på dygnet, tex. så äldre och förtidspensionärer kunde åka mer då som kanske inte har samma tider att passa som den arbetande och studerande befolkningen. Det diskuterades även om att dubbeldäckade bussar ej är något vidare med stora säkerhetsrisker med att gå i trapporna och att dessa bussar behöver stå stilla extra länge vid varje stopp för att resenärerna på övervåningen skulle hinna sätta sig först.

Det var snack om att de som sitter i olika nämnder inte får rätt besked av tjänstemännen hur budgeten ser ut.

Det klagades också över att miljöpolitiken helt försvunnit från Borlänge kommun då miljönämnden gått upp i Byggnadsnämnden och det är bara tjänstemännen som sysslar med miljöfrågor inte politikerna.

Vi fick också inbjudningar att delta i olika manifestationer på stan utomhus i centrum som olika invandrarföreningar ska anordna utomhus i Mars, bland annat tyst kvart på ettårsdagen efter en massaker. Troligen av kurder om jag uppfattade det rätt.

Det var också snack om dåliga rutiner inom äldreomsorgen när de gamla boende får hjärnblödning och om ifall solcellslampor ska sättas upp längs promenadstråk längs Dalälven runt där vid Bullerforsen bland annat. En del sa att de har dåligt ljus och lätt blir stöldgods. En del sa att de har jättebra ljus och att solcellerna är så väl inbyggda så att de i princip är omöjliga att ta loss för en amatör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar