torsdag 1 september 2011

Ännu längre till polisstationen

På måndag kväll den 5:te September ska Vänsterpartiet i Borlänge anordna ett stormöte med debatt i Maserskolans aula på Hagalund. Mötet ska handla om att troligen Borlänges polisstation ska läggas ned och flytta ihop med Faluns polisstation i Falun. Det har startats ett upprop mot detta på Facebook där många deltar.

Det är ju anmärkningsvärt att en så pass stor stad med så hög belastning av kriminalitet (jag har hört att poliser som tidigare arbetat i Stockholm fick en chock när de började jobba i Borlänge och tyckte det var mycket värre där) helt ska bli utan polisstation eller polishus.

Detta måste ju även påverka närliggande kommuner som tex. Säter och Gagnef.

För några år sedan när Säters polisstation lades ned var ju debatten mycket livlig och man protesterade högljutt – därför att det var mycket ungdomsbrottslighet i dom vevorna. Till sist fick man till att få ett litet poliskontor tillbaks – som nu är inrymt i gamla Badhuset på Salutorget. Jag tittade nyss på Polisens hemsida angående detta mikropoliskontor. Det är bara öppet 13-15 på torsdagar och under juli-augusti är kontoret helt stängt. De tjänster som utförs där är hittegods och anmälan. Ska man ordna med nytt pass som exempel har det hitintills varit Borlänge som gällt. Detta i dessa tidevarv då man ska spara på miljön och transporterna!!! Och ännu längre blir det ju om man snart måste åka ända till Falun. Och hur ska poliserna hinna fram i tid om man akut ringer på hjälp från dem?

I Borlänge förefaller reaktionerna vara kraftfulla. Men ännu så länge har jag inte uppfattat några reaktioner tex. från Säterhållet. En liten kommun som Säter kanske till och med kan drabbas hårdare än Borlänge för vi har ännu längre till Falun?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar