söndag 21 november 2010

Julmarknader i Hovgården och Rommehedslägret

Lördagen den 20 November var det två julmarknader i södra delen av Borlänge kommun.

Dels den sedvanliga julmarknaden i Södertuna Bygdegård i Hovgården med lokala producenter -mest iallafall tror jag.

Inget skräp utan mer gedigna grejer. Hantverk av diverse slag, stickade strumpor, julväggprydnader, handmålade väldigt vackra postlådor m.m.

Det mest intressanta hantverket som utövades på plats var med silverlera där man lätt hemma kan göra silversmycken som innehåller träfibrer som dock försvinner när man värmer det färdigformade smycket med någon slags gasgrunka. Samma person hade gjort fina smycken i glas.

Medeltidsaffären i Sörbo, Janssons Bär och potatis och en äldre kvinna som sålde fårskinnsprodukter var bland annat närvarande också.

Julmarknaden utomhus framför  Stambaracken i Rommehedslägret har minskats ned betydligt jämfört med förra året. Men försäljarna hade nu mer kvalitetsvaror. Men där verkade det inte vara så mycket lokala producenter.

Det som var mest intressant var ostförsäljningen från ett gårdsmejeri i Jämtland och en person från Västerås som sålde honungsprodukter bland annat propolisprodukter och små honungsburkar med ovanliga smaksättningar som tex. saffran och choklad.

En person sålde massor med korgar i trä och andra träprodukter.

Man kunde också köpa kolbullar men de var dyrare än de brukar vara.

Plus en del andra produkter,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar